2ª FASE / 3ª Jornada (Diumenge, 15-4-2012)

CF ESPLAIS "A" 3 - FC L'ESCALA 6

Alineació: Joan; Aleix, Iván; Joel, Marcos, Iker; Didac / Jordi, Narcís, Biel, Oriol.

Gols: 0-1 Didac (min.3), 1-1 Xavi (min.7), 2-1 Juli (min.9), 2-2 Didac (min.11) /Descans/ 2-3 Oriol (min.15) /Descans/ 2-4 Joel (min.33) /Descans/ 2-5 Biel (min.41), 3-5 Xavi (min.46), 3-6 Didac (min.47).

En una matinal amb Tramuntana, victoria justa encara que curta pels mèrits aportats pels anxovers. Després de dos partits sense guanyar (els dos primers de la Temporada) els escalencs han aconseguit una victòria balsàmica, davant un rival que no ha pogut fer res davant la superioritat escalenca, ja que a part dels gols gairebé no ha inquietat la porteria escalenca.

Avui hem començat jugant amb: Joan; Aleix, Iván; Joel, Marcos, Iker; Didac. Primer quart dominat pels escalencs, fent el seu habitual joc de toc i combinació i sense que la Tramuntana  (que ens anava en contra) afectés més del que ens pensavem la fluïdesa del joc del conjunt escalenc. El castellonins per la seva banda utilitzaven cada vegada la "pilotada" llarga aprofitant el vent i buscant la possible errada dels defenses escalencs. El primer gol, l'ha marcat en Didac després d'aprofitar un refús del porter local després d'un bon xut d'en Joel que ha finalitzat una molt bona jugada col.lectiva. Els escalencs han seguit portant el pes del partit i han desaprofitat un parell d'ocasions de gol, però el que són les coses els castellonins han empatat el partit en la primera aproximació a la porteria escalenca, en un xut llunyà des de la mateixa línia de banda dreta que ha entrat a prop de l'escaire com una exhal.lació afavorit sense cap mena de dubte per la forta Tramuntana que bufava en aquell moment. Al cap de dos minuts, un altre cop fort per la moral dels escalencs ja que en la segona aproximació a la seva porteria han vist com el CF Esplais s'avançava en el marcador, la jugada hi ha tornat a incidir i molt el vent, ja que en una pilota llarga a l'espai dels locals que ha interceptat molt bé en Joan amb un xut que el vent li ha tret potència quedant la pilota morta a peus d'un jugador local que ha marcat des de llarga distància a porta buida amb un xut pel centre de la porteria aprofitant la sortida del porter escalenc. Lluny d'enfonsar-se els escalencs han seguit igual, creant un parell d'ocasions clares de gol abans que en Didac fes l'empat a dos després d'una jugada individual espectacular on ha ensenyat la seva rapidesa ja que ha aprofitat una passada a l'espai d'en Narcís, arrencant del seu propi camp i plantant-se tot sol davant el porter castelloní per acabar batint-lo amb un gran xut. Sense cap mena de dubte l'empat no reflexava el que s'havia vist damunt el terreny de joc en aquell moment, ja que els anxovers havien fet mèrits més que suficients per anar guanyant el partit.

Al segon període hem sortit amb: Iker; Joan, Jordi; Narcís, Marcos, Biel; Oriol. Espetacular període per part dels escalencs que han passat per sobre el rival, amb un joc molt intens, de toc i  combinació. Els escalencs a part de l'únic gol que han marcat en aquest parcial, han creat cinc-sis ocasions de gol molt clares entre elles dos pals, un d'en Narcís i l'altre d'en Didac. El gol l'ha marcat l'Oriol amb un bon xut creuat que ha entrat arran de pal després d'una molt bona jugada col.lectiva. El CF Esplais només s'ha acostat amb perill a la porteria escalenca amb un llançament de falta que ha sortit desviat i amb un xut que ha sortit també desviat d'un jugador que s'havia quedat sol davant porteria, encara que estava una mica "esquinat".

En aquest tercer quart hem jugat amb: Joan; Aleix, Jordi; Narcís, Marcos, Joel; Oriol. Amb la Tramuntana a favor potser no s'ha jugat tant bé com els dos primers períodes ja que la última passada sempre anava una mica llarga empentada pel vent. Els locals es pot dir que no han passat de mig camp perquè el vent ha afectat molt el seu joc directe utilitzant la passada llarga. Els escalens han tornat a tenir nombroses ocasions per marcar gol, entre elles un espectacular xut d'en Marcos que quan tothom ja cantava el gol, l'esfèrica s'ha estavellat al pal. L'únic gol d'aquest parcial l'ha marcat en Joel en una excel.lent  jugada individual en que després de driblar a dos jugadors ha etzibat un xut fort i col.locat davant el qual no ha pogut fer res el bon porter local, ha estat un gol espectacular.

Al darrer parcial hem sortit amb: Iker; Aleix, Iván; Biel, Marcos, Joel; Didac. Últim quart que ha estat pràcticament calcat al tercer, amb la única diferència que els castellonins han arribat en un parell d'ocasions a la porteria anxovera a part del seu gol, la primera ha estat en una falta que ha sortit molt desviada i la segona en un corner que no han arribat a rematar contra la porteria costanera per poc. Els escalencs a part dels gols han tornat a gaudir de vàries aproximacions perilloses a la porteria local. El quart gol anxover l'ha marcat en Biel avançant-se molt bé al porter i defenses locals, aprofitant un pilota "suelta" dins l'are després d'un xut defectuós d'en Marcos, sense cap mena de dubte un molt bon gol que ha premiat el treball i l'atenció del jugador escalenc. Quan faltaven dos minuts ha arribat l'anècdota del partit, ha estat en el tercer gol del CF Esplais, després d'un molt bon canvi de joc de dreta a esquerra, un davanter local ha engaltat un xut molt potent (que anava a fora), el xut l'ha interromput amb les mans el jugador castelloní que a posteriori ha marcat el gol, a part s'ha de remarcar que el jugador es trobava en un clamorós fora de joc ja que estava tot sol davant el porter escalenc a un metre de la porteria. Una vegada finalitzada la jugada quan tothom donava per fet que l'arbitre anul.laria el gol ja que hi havia dues infraccions en la meteixa jugada, ha donat el gol davant l'estupefacció general. Per acabar el partit ha arribat el sisé gol anxover, ha estat novament en Didac en una ràpida jugada individual aprofitant una pilota a l'espai, després d'avançar uns quants metres conduint la pilota ha creuat molt bé al fons de la porteria davant la sortida del porter, ha estat un esplèndid gol que ha significat la consecució d'un "hat-trick" per part d'en Didac. Al minut sis ha entrat en Jordi per en Marcos.

En definitva, nova victòria i important escalenca, encara que curta ja que s'han desaprofitat moltes ocasions clares de gol. És un dels aspectes a millorar en aquesta Segona Fase (en que els partits són molt igualats) pel conjunt escalenc ja que en els darrers tres partits s'han desaprofitat moltes ocasions de gol, més del que normalment fa el FC L'Escala.