2ª FASE / 2ª Jornada (Diumenge, 1-4-2012)

El Consell Comarcal de l'Esport ha donat com a guanyador del partit al FC L'Escala perquè la Salle Figueres ha jugat amb dos jugadors del 2002.

FC L'ESCALA 3 - CE SALLE FIGUERES 0

Gols: 0-1 Arnau (min.6), 0-2 Arnau (min.11) /Descans/ 0-3 Junior (min.23) /Descans/ 1-3 Oriol (min.33) /Descans/ 2-3 Marcos (min.48).

Derrota injusta dels escalencs en un partit on la fortuna no ha estat la seva aliada. Gran partit de futbol entre dos molt bons equips que sempre intenten jugar la pilota i ho fan amb molt criteri (l'àrbitre al acabar el partitens ha comentat que havia estat el millor partit de futbol base que havia arbitrat aquesta Temporada), sense cap mena de dubte La Salle ha estat el millor equip que ha passat pel Nou Municipal (a part del gol ha creat tres-quatre ocasions clares de gol) i ha venjat les dues derrotes de la Primera Fase que havia patit davant els escalencs (8-1 i 2-7). Val a dir també que els escolars han fet jugar dos jugadors del 2002 perquè sino no feien equip.

Avui hem començat jugant amb: Joan; Aleix, Jordi; Joel, Marcos, Iker; Oriol. Primers cinc minuts de domini escalenc però sense crear ocasions clares de gol, només ho han intentat amb un parell de xuts llunyans sense gaire perill dant una defensa figuerenca molt intensa i ordenada. Els visitants per la seva banda a la primera vegada que s'han acostat a la porteria han aconseguit marcar, ha estat l'Arnau que ha quedat tot sol davant el porter escalenc després d'una petita indecisió de la defensa escalenca que ha aprofitat molt bé resolent amb un bon xut ras enganxat a la base del pal. A partir del gol els costaners han passat a dominar intensament el partit, això si sense crear ocasions molt clares de gol ja que han gaudit de tres-quatre xuts llunyans o sense angle (ja que la defensa escolar estava molt ben col.locada i jugava amb molta intensitat sense dubte motivada pel resulatat a favor) que ha parat molt bé el porter figuerenc, potser en aquest parcial s'ha abusat una miqueta de les individualitats i de utilitzar xuts llunyans en comptes de voler entrar en combinacions o parets com fa l'equip habitualment, també se li ha de donat mèrit a La Salle que defensivament estava impecablement posiconada. Per la seva banda els figuerencs han ìntentat contraatacar però ho han fet sense perill fins que han marcat el segon gol. El segon gol visitant ha estat excepcional, espectacular, excel.lent..., han executat una falta assejada fent una paret i finalitzant la jugada marcant de cap impecablement el mateix jugador que havia fet la paret, l'Arnau (tot fet a una gran velocitat i molt ben executat, sense cap mena de dubte un dels millors gols que s'han vist al Nou Municipal). El gol l'han marcat en un moment psicològic important ja que tot seguit s'ha acabat el període.

Al segon període hem sortit amb: Iker; Joel, Iván; Narcís, Marcos,  Biel; Didac. Els primers instants de parcial (concretament els tres primers minuts) La Salle ha dominat el partit aprofitant que els costaners havien quedat una mica enfonsats, descolocats, estabornits, desanimats ..., després del gol al darrer minut del primer període. Han gaudit d'una clara ocasió de gol que l'Iker ha resolt fent una extraordinària parada. Els escalencs han tret el seu habitual caràcter i esperit competitiu a partir del minut quatre en que han passat a dominar l'encontre una altra vegada, però avui no era el seu millor dia; no atinaven a escollir la opció correcte, quan havien de passar a una banda o feien a l'altre, quan havien de sortir amb la pilota jugada en curt triaven la passada llarga, quan havien de passar optaven per conduir l'esfèrica, quan havien d'intentar dribling per desbordar individualment optaven per la passada ... Pel que fa a les ocasions, igual que al primer quart han estat xuts llunyans sense excessiu perill, exceptuant un parell de xuts molt ben dirigits que quan tothom cantava gol el porter figuerenc ha neutralitzat amb dos excel.lents parades, un d'aquests xuts l'ha tret de dins la porteria quan ja havia entrat però l'àrbitre no ha vist així (s'ha de dir que era força difícil de veure ja que en aquells moments l'arbitre estava lluny de la porteria i mal col.locat). Abans que els visitants marquessin el tercer gol han gaudit d'una excel.lent doble ocasió per marcar però l'Iker ha fet una gran parada i el posterior xut figuerenc aprofitant el refús del porter l'ha desviat molt bé en Narcís quan ja entrava a gol. El tercer gol dels visitants l'han marcat al darrer minut de l'últim quart quan feia estona que els escolars no passaven de mig camp i quan els escalencs apretaven més, ha estat després d'un contracop quan el jugador visitant ha xutat de lluny un tir aparentment sense perill però ha tingut la fortuna que sorprengués al porter escalenc després d'un bot mol estrany.

En aquest tercer quart hem jugat amb: Joan; Aleix, Jordi; Didac, Marcos, Joel; Oriol. Aquest parcial i l'ultim són els que esl esclaencs han jugat millor, fent el seu habitual joc de toc i combinació. Els costaners han sortit a per totes i han portat el pes del partit, momopolitzat la pilota però com ja hem dit abans avui no era el seu millor dia i no han tret profit del seu domini territorial ja que ha desaprofitat moltes ocasions de gol. La primera gran ocasió d'aquest parcial abans d'aconseguir marcar el primer gol, ha estat un llançament de falta executat per en Joel que ha tocat el pal quan tothom ja cantava gol, era el minut tres. El gol escalenc l'ha marcat l'Oriol al minut 9 en una acció de "murri" aprofitant un despiste del porter que ha deixat la pilota suelta a l'interior de l'àrea per realitzar la sacada i l'Oriol li ha "pipat la cartera" per acabar driblant-lo i marcar a porta buida, era un gol que donava esperances al FC L'Escala per poder materialitzar la remuntada ja que encara quedava molt temps per endavant. D'aquí al final d'aquest parcial els locals ho han intentat primer mitjançant dos xuts de l'Oriol, el primer després d'ells un xut escorat sense massa perill i el segon ha estat després d'una excel.lent autopassada del mateix Oriol en que després no ha sabut resoldre de cara a porteria i posteriorment l'ha tingut en Joel però després de fer el més difícil despres d'agafar la pilota en el seu propi camp i desfer-se de dos defensors per plantar-se tot sol davant el porter no ha tingut la suficient força per acabar bé la jugada, aquí sense cap dubte s'ha notat que ha estat durant tota la setmana ha estat malalt i encara estava prenent antibiotics ja que li ha mancat força (igual que durant tot el partit) i ha fallat una clara ocasió de gol que normalment no falla mai i la última ha estat una altra vegada l'Oriol amb un excel.lent xut en que el porter escolar ha fet una magnífica parada. Ha estat una veritable pena que no s'hagi pogut aprofitar cap d'questes clares ocasions de gol perque si s'hagues aconseguit situar el 2-3 en el simultani amb tant de temps per davant sense cap mena de dubte el FC L'Escala hagués remuntat el partit. Els figuerencs per la seva banda no s'han acostat a la porteria anxovera.

Al darrer parcial hem sortit amb: Iker; Joan, Iván; Narcís, Marcos, Biel; Joel. Al minut quatre ha entrat l'Oriol per en Joel . Començament de quart molt dinàmic, només fer la sacada inicial triangulació d'en Joel i en Marcos amb el posterior xut d'aquest últim amb la bona resposta del porter visitant que ha neutralitzat la ocasió de gol, tot seguit contracop de La Salle finalitzat amb un molt bon xut que l'Iker ha aturat amb una gran intervenció, tot això ha passat als primers cinquanta segons. A partir d'aquest moment fins al minut cinc domini altern sense ocasions de gol per cap dels dos equips. A partir de la meitat d'aquest període, domini absolut dels locals amb un continú atac-i-gol desaprofitant fins a quatre clares oportunitats de gol fins que s'ha marcat el gol a la darrera jugada de partit, la primera ocasió per marcar l'ha tingut en Marcos en un llançament de corner que ha estavellat al pal dret de la porteria escolar, la segona ha estat un espectacular xut de l'Oriol que quant tothom ja cantava gol s'ha estavellat al travesser de la porteria i el posterior refús no l'ha pogut aprofitar en Biel, la tercera ha vingut després d'una altra corner tret per en Marcos que l'ha passat en curt a l'Oriol i aquest ha fet una passada al segon pal per on entrava tot sol en Narcís i quant ja tothom cantava el gol ha relliscat i no ha pogut impactar correctament a la pilota que ha anat mansament a les mans del porter figuerenc, la quarta ha estat un molt bon i potent xut d'en Narcis des de fora l'àrea que ha sortit fora per poc i la cinquena i última l'ha tingut l'Oriol que després d'un espectacular dribling a un defensor sobre la mateixa linia de fons ha intentat un xut sense angle que s'ha tornat a estavella al pal. El segon gol anxover tal com hem indicat abans a arribat al darrer minut i l'ha marcat en Marcos després d'un out en que s'ha desfet d'un contrari i ha etzibat un espectacular xut que ha entrat pel mateix escaire sense que l'excel.lent porter visitant pogués fer res. La Salle per la seva ha tingut una molt bona ocasió quan faltaven quatre minuts per acabar el partit però l'Iker ha ha fet una molt bona parada a un gran xut des de fora l'àrea i una segona quan mancaven dos minuts per acabar, un altre cop en un gran xut de fora l'àrea que ha tornat a parar l'Iker magníficament. Al minut quatre ha entrat l'Oriol per en Joel.

En definitva, molt bon partit de futbol el que han disputat avui el FC L'Escala i La Salle Figueres que són dos conjunts que juguen molt bé a futbol ja que sempre intenten juga la pilota. Potser una victòria ajustada escalenca hagués estat més justa pels mèrits aportats pels dos conjunts, ja que els anxovers han desaprofitat moltes oportunitats de gol sobretot al tercer i quart períodes, destacar el gran partit que ha fet el porter escolar. També s'ha d'indicar que tot i no tenir el seu millor dia els anxovers mai han abaixat els braços, mai s'han donat per vençuts i no ho han donat mai per perdut el partit, sense dubte ha demostrat tenir una gran actitud i caràcter. S'ha de remarcar que La Salle ha estat l'únic equip que ha aconseguit derrotar al FC L'Escala en partit de Lliga en les dues darreres Temporades, l'altra ocasió que ho va fer la Temporada 2010-11 en que va derrotar als escalencs a La Finca per 3-1.

ENHORABONA UNA ALTRA VEGADA PER TREBALL REALITZAT!!! TOT I NO TENIR EL MILLOR DIA, MAI HEM ABAIXAT ELS BRAÇOS I HEM TINGUT UNA EXCEL.LENT ACTITUT. SEGUIU AIXÍ!! VISCA L'ESCALA!!!