15ª Jornada (Diumenge, 12-2-2012)

FC L'ESCALA 4 - CF B.L'EMPORDANET 1

Alineació: Iker; Joan, Jordi; Didac, Marcos, Joel; Oriol / Aleix, Iván.

Gols: 0-0 /Descans/ 1-0 Iker (min.21) /Descans/ 2-0 Marcos (min.26), 2-1 Joel P. (min.29), 3-1 Oriol (min.31) /Descans/ 4-1 Joel (min.39).

En una matinal agradable d'hivern, en el que és el Derby de la zona, victòria merescuda escalenca encara que força curta pels mèrits fets per l'equip (s'han desaprofitat moltes ocasions clares de gol que normalment no es desaprofiten) en un partit que no es pot considerar entre els que s'han jugat més bé de la Temporada per part dels escalencs, ja que no s'ha jugat excessivament bé en la el.laboració del joc i ha mancat també fluïdesa, en part motivat per la gran intensitat defensiva i motivació amb la que ha jugat el CF Base L'Empordanet. Els visitants per la seva banda ofensivament a part del gol poca cosa han fet, això si després de marcar el 2 a 1 pràcticament a la següent jugada han estavellat un xut al pal, després d'aquesta jugada no s'han tornat a acostar a la porteria escalenca.

Avui hem començat jugant amb: Iker; Joan, Jordi; Didac, Marcos, Joel; Oriol. Als anxovers els hi ha costat força entrar en el partit, tot al contrari que els visitants que han sortit molt concentrats defensivament per evitar l'habitual joc de toc i combinació dels escalencs que han notat força el fet de no haver entrenat en els darrers 10 dies. A pesar del que hem esmentat, domini escalenc això si sense l'habitual fluïdesa en el joc, tot i això han gaudit de dues ocasions molt clares per inaugurar el marcador, els visitants per la seva part amb prou feines han passat de mig camp.

Al segon període hem sortit amb: Joan; Aleix, Iván; Joel, Marcos, Iker; Didac. Els locals han sortit a per totes en aquest període i ja en el primer minut se'ls hi ha anul.lat un gol injustament, tot i això l'equip no ha baixat els braços i han seguit dominant i pressionant l'equip contrari que només es podia defensar, això si amb molt ordre i intensitat. Abans d'aconseguir inaugurar el marcador que ha estat al minut 9 d'aquest parcial, els costaners han gaudit de vàries ocasions de gol per fer-ho, primer ha estat una gran parada del porter visitant a un molt bon xut d'en Didac, tot seguit en Joel ha tingut dues ocasions per perforar la porteria contrària que no han entrat per poc ja que han sortit llepant el pal i la última ha estat un xut d'en Marcos que amb el porter ja superat i quan entrava a gol un defensa visitant a tret la pilota fora. El gol ha vingut després d'un gran jugada d'equip, excel.lent xut de l'Aleix que tothom ja cantava gol el porter de l'Empordanet ha tret una mà miraculosa però l'Iker molt atent ha aprofitat el refús per marcar de primeres. Després del gol domini escalenc amb un parell de xuts llunyans dels escalencs i al darrer minut els visitants han gaudit de l'única aproximació a la porteria escalenca fins llavors en un corner que no han sabut rematar bé.

En aquest tercer quart hem jugat amb: Joan; Aleix, Jordi; Joel, Marcos, Iker; Oriol. Primers compasos de quart amb domini escalenc jugat amb més calma i precissió que en els dos anteriors. Primera ocasió desaprofitada pels escalencs i a la segona ha arribat el segon gol local que ha arribat mitjançant un bon xut d'en Marcos dins l'àrea visitant després de que els escalencs haguéssin estat a punt de marcar en dues ocasions seguides, a la tercera i dins la mateixa jugada en Marcos no ha perdonat i ha posat un tranquilitzador i més que merescut encara que curt 2 a 0 al marcador. Després del gol han gaudit de tres ocasions de gol per ampliar l'avantatge en el marcador però no s'han sabut aprofitar, unes vegades la manca d'ecert de cara a porteria i d'altres les bones intervencions del porter visitant ho han impedit. El gol de l'Empordanet ha vingut al minut 5 d'aquest parcial després d'una gran jugada per banda esquerra que ha acabat amb una molt bona definició mitjançant un gran xut creuat. Gairebé a la següent jugada els visitants haurien pogut tornar a marcar però el pal de la porteria escalenca ha repelit un gran xut des del cantó dret de l'atac de l'Empordanet. Llavors els escalencs han tornar a prémer l'accelarador i després de desperdiciar dues ocasions de gol, ha marcat el tercer al cap de dos minuts que l'Empordanet aconseguís el seu gol, ha estat l'Oriol que ha estat molt atent i ha marcat després d'un llançament de corner assajat. Els escalencs haurien pogut ampliar el marcador després de dues molt bones jugades col.lectives però no ha pogut ser.

Al darrer parcial hem sortit amb: Iker; Aleix, Iván; Didac, Joel, Jordi; Oriol. Ha estat el quart a on l'equip ha desenvolupat el joc que normament acostuma a desplegar. El començament de l'ultim període ha tornat a ser de domini aclaparador escalenc, al primer minut s'ha gaudit d'una claríssima ocasió de gol que no ha estat gol de veritable miracle i tot seguit s'ha tornat a anul.lar un gol totalment legal de manera incomprensible als escalencs. Els escalencs lluny de quedar afectats han seguit en la mateixa línia, joc de toc i combinació i han aconseguit marcar el quart gol que ha marcat en Joel després d'un espectacular xut des de la frontal de l'àrea engaltant la pilota després d'un xut al pal d'en Jordi i aprofitant el posterior rebuig de la defensa visitant. D'aquí al final del partit monòleg per part escalenca, dominant i combinant molt bé, sobretot aprofitant la banda esquerra de l'atac escalenc i desaprofitant fins a cinc clares ocasions de gol per ampliar l'avantatge en el marcador. Al minut sis ha entrat en Joan per l'Oriol.

En definitva, victòria merescuda però curta pels mèrits fets pels escalencs ja que si s'hagués tingut una mica d'encert sobretot a l'últim període el resultat hauria d'haver estat força més ampli, davant un rival que s'ha defensat amb molt ordre i intensitat però amb molt poca aportació ofensiva i del que s'ha de destacar la gran actuació que ha tingut el seu porter.