6ªJornada (Diumenge, 13-11-2011)

CF BASE L'EMPORDANET 3 - FC L'ESCALA 6

Alineació: Joan; Aleix, Jordi; Biel, Marcos, Joel; Oriol / Iván, Narcís, Iker, Didac

Gols: 0-1 Joel (min.5), 0-2 Marcos (min.8), 0-3 Oriol (min.11) / Descans/ 1-3 Quim (min.18), 2-3 Otjer (min.19), 3-3 Quim (min.21), 3-4 pp (min.22), 3-5 Iker (min. 23) / Descans/ 3-6 Oriol (min.28) / Descans/ 3-6.

En un matí ennuvolat i plujós (ha acabat plovinejant a l'últim quart) s'ha disputat el que en podiem denominar el "Derby" de la zona, Partit de màxima rivalitat entre dos equips que es coneixen molt bé. El FC L'Escala ha dominat tot l'encontre fent el seu habitual joc de combinació tant agradable als ulls de l'espectador (així ens ho han fet saber l'entès públic local) exceptuant els cinc minut de "pajara" del segon període en que els locals ho han aprofitat per fer 3 gols en cinc minuts. Els escalencs han creat moltes ocasions de gol a part dels gols, l'avantatge podia haver estat molt més ampli a favor dels visitants però unes vegades la manca de fortuna, d'altres les bones intervencions del porter local i d'altres la manca d'encert costaner de cara a porteria ho han impedit.

Avui hem començat jugant amb: Joan; Aleix, Jordi; Biel, Marcos, Joel; Oriol. Inici de partit espectacular dels anxovers que han passat per sobre el rival. Domini total del joc, creant nombroses ocasions de gol a part dels tres gols i no deixant passar a l'equip rival de mig camp, el marcador encara podia haver estat més ampli. El primer gol ha vingut després d'una gran jugada de combinació de l'equip que ha acabat amb una magnífica passada a l'espai de l'Oriol que en Joel ha acabat molt bé driblant al porter i marcant a porta buida. El segon ha vingut precedit d'una gran jugada d'en Joel que s'ha desfet de dos contraris ha fet la passada de la mort i l'Oriol ha acabat fent la passada al jugador que estava de cares i en Marcos ha acabat resolent amb un bon xut. I el tercer ha estat una corner assajat que ha llançat en Joel i ha rematat molt bé al fons de la xarxa l'Oriol.

Al segon període hem sortit amb: Biel; Joan, Iván; Narcís, Marcos, Iker; Didac. El començament de quart ha estat igual que el primer, els escalencs han dominat i han creat dues ocasions de gol que no han sabut aprofitar. I quan semblava que els locals encaixarien un sever correctiu per part del FC L'Escala ja que estaven totalment enfonsats, entre el minuts 6 i 11 ha arribat la "Pàjara" escalenca que han sabut aprofitar molt bé els locals per marcar tres gols en cinc minuts i empatar el partit. Després ha arribat la reacció escalenca i en els tres darrers minuts ha pogut marcar els dos gols que li donaven la tranquilitat per encarar els dos últims quarts. El quart gol escalenc ha estat una jugada de veritable mala sort d'un defensa local que no ha pogut evitar introduir-se la pilota a la seva pròpia porteria. I el cinqué gol ha estat una gran jugada col.lectiva amb la darrera passada d'en Didac cap a l'Iker que ha definit molt bé davant la sortida del porter rival.

En aquest tercer quart hem jugat amb: Joan; Aleix, Iván; Narcís, Marcos, Joel; Oriol. Els locals han quedat molt "tocats" per com ha acabat el segon quart i els escalencs ho han aprofitat per dominar encara més clarament el partit. El B. L'Empordanet no ha tingut cap aproximació amb perill a la porteria escalenca , només un xut llunyà que ha ressolt sense problemes en Joan. Per la seva banda els costaners han marcat el gol i a part han gaudit de tres ocasions més per ampliar el marcador, una d'elles ha estat un magnífic xut d'en Marcos que quant tothom ja cantava el gol hat tocat el travesser. El darrer gol del partit ha vingut després d'una doble paret extraordinària entre l'Oriol i en Joel que ha resolt molt bé el primer amb un xut creuat després de desfer-se d'un defensa.

Al darrer parcial hem sortit amb: Joan; Joel, Jordi; Didac, Marcos, Iker; Oriol. Últim parcial de tràmit ja que el partit estava sentenciat. Els visitants han presentat un equip encara més ofensiu ja que un davanter ha jugat de defensa. Els escalencs han gaudit de diverses i clares ocasions de gol per ampliar el marcador però no les han sabut aprofitar. Inclús se l'hi ha anul.lat un gol a en Marcos que l'arbitre podia haver donar perfectament com a válid. Els locals només s'han aproximat amb perill a la porteria contraria amb xut llunyà que ha sortit molt desviat de la porteria escalenca. Al minut sis ha entrat en Biel per l'Oriol. Aquest últim no ha pogut estar gravat per no malmetre la càmara ja que la pluja ha fet acte de presència.

En definitva, partit de màxima rivalitat amb molta entrega i motivació per part dels dos equips. El resultat el podem considerar just perquè el FC L'Escala s'ha mostrat superior fent el seu habitual joc de toc i combinació en tot moment al seu rival que ha volgut però no ha pogut, encara més, no hagués estat gens estrany que l'avantage escalenc hagués estat més gran degut a les nombroses ocasions de gol desparofitades, per la seva banda el CF B.L'Empordant a part dels gols només s'ha acostat amb perill a la porteria escalenca en un parell d'ocasions mitjançant xuts llunyans sense massa perill.