10ªJornada (Diumenge, 18-12-2011)

CF PERALADA 3 - FC L'ESCALA 6

Alineació: Joan; Aleix, Jordi; Joel, Marcos, Iker; Didac / Narcís, Biel, Oriol.

Gols: 1-0 nº20 (min.1), 1-1 Joel (min.3) /Descans/ 1-2 Oriol (min.17) /Descans/ 2-2 Arnau (min.25), 2-3 Iker (min.29), 2-4 Joel (min.34), 2-5 Didac (min.35) /Descans/ 2-6 Biel (min.41), 3-6 Arnau (min.45).

En un matí d'intens fred i lleugera Tramuntana, important i complicada victòria en un partit dels considerats "trampa" ja que primer, el resultat de la primera volta que va ser molt ampli a favor dels escalencs podia donar un excés de confiança a l'equip, segon, per el mal estat del terreny de joc que ha perjudicat notablement l'habitual joc de toc i combinació dels costaners que només han pogut enllaçar tres passades seguides en un parell d'ocasions (una d'elles ha estat gol) i tercer el CF Peralada la Jornada anterior havia empatat contra l'Esplais que fins llavors només havia deixat de puntuar en un partit, el que havia perdut contra el FC L'Escala i a part ha experimentat una certa millora respecte el començament de Campionat. Els escalencs han portat majoritàriament el pes i domini del partit però no han creat les ocasions de gol que creen normalment, els locals a part dels gols han tingut tres aproximacions a la porteria escalenca això si, sense massa perill (tot xuts llunyans).

Avui hem començat jugant amb: Joan; Aleix, Jordi; Joel, Marcos, Iker; Didac. Començament de partit en que ja s'ha vist que el partit seria un partit complicat perquè en les dues primeres ocasions que han intentat jugar l'esfèrica, els escalencs les han perdut degut a l'estat del terreny de joc que era molt irregular. A part, al primer minut els locals han inaugurat el marcador després d'aprofitar un mal control d'un defensa escalenc (degut al mal estat del terreny de joc) i després de dos rebots força afortunats el davanter peraladenc ha marcat a porta buida. Per sort els anxovers han aconseguit empatar gairabé a la següent jugada (al cap de dos minuts), el gol l'ha marcat en Joel després d'un bon dribling a l'àrea petita per acabar creuant molt bé la pilota al fons de la porteria local. A partir de llavors els costaners han passat a dominar l'encontre això si sense fer un joc gaire fluïd, amb prou feines aconseguien donar dues passades seguides. Després del gol han gaudit d'un parell d'ocasions de gol (no gaire clares), molt menys de les que creen normalment. Els de la Vila del Cava per la seva banda només s'han acostat a la porteria defensada per en Joan en una ocasió, ha estat en el llançament d'una falta directa que ha aturat molt bé en Joan.

Al segon període hem sortit amb: Iker; Joan, Joel; Narcís, Marcos, Biel; Oriol. Aquest parcial ha seguit la tònica dels últims minuts del primer quart, domini escalenc, joc imprecís ja que no han pogut enllaçar més de dues passades seguides i molt poques ocasions de gol (només tres aproximacions a la porteria local a part del gol i sense crear excessius problemes ni perill). El gol ha vingut en la única combinació escalenca fins aquell moment, després d'una sacada de banda per l'atac esquerra escalenc llançada per en Biel, l'ha rebut en Marcos que ha vist totalment sol a l'altra banda a en Narcís, en Narcís l'ha passat a en Marcos i l'Oriol ha caigut a banda per acabar rebent l'esfèrica, ha fet un control orientat i ha creuat la pilota al fons de la xarxa, sense dubte ha estat una excepcional combinació de l'equip visitant. El CF Peralada no ha creat cap ocasió de gol ja que pràcticament no ha creuat el mig camp.

En aquest tercer quart hem jugat amb: Joan; Aleix, Jordi; Narcís, Joel, Iker; Didac. El període ha començat igual que el primer, després de que a la primera jugada els escalencs perdessin la pilota. Al cap d'un minut el Peralada ha aconseguit l'empat a dos, després d'una nova perdua al intentar sortir amb la pilota controlada (com normalment sempre fa l'equip), l'Arnau després d'una bon retall ha etzibat un molt bon xut davant el qual en Joan no ha pogut fer absolutament res. Els de L'Escala lluny de posar-se nerviosos i desesperar-se han seguit intentant fer un joc combinatiu, això si avui gens fluïd i sense gens d'encert, a pesar d'això han gaudit d'un parell d'aproximacions sense massa perill per la porteria local que no ha sabut aprofitar. El 2 a 3 l'ha marcat l'Iker al aprofitar d'un refús del porter local després d'un llançament de falta executat per en Joel. A partir de llavors el domini escalenc ha estat més intens però seguia sense haver-hi la precissió habitual en el joc anxover. Després de dues ocasions força clares desaprofitades pels escalencs ha arribat el 2 a 4 que l'ha marcat en Joel després d'una molt bona jugada individual en que ha acabat creuant la pilota, fent inútil la bona estirada del porter peraladenc. El 2 a 5 ha arribat a la següent jugada, ha arribat després que en Joel engaltés un potent i magnífic xut de fora l'àrea que quan tothom ja cantava gol s'ha estavellat al travesser de la porteria, el refús l'ha aprofitat en Didac que després d'estar molt atent ha etzibat un molt bon xut des d'uns 11-12 metres davant el qual no ha pogut fer absolutament res el bon porter local.

Al darrer parcial hem sortit amb: Iker; Joan, Jordi; Biel, Marcos, Joel; Oriol. Començament de quart molt fort dels visitants ja que han gaudit de tres ocasions molt clares de gol, el sisé gol l'ha marcat en Biel que ha etzibat un espectacular xut que ha entrat pel mateix escaire de la porteria escalenca després d'una excel.ent jugada individual de l'Oriol que ha acabat amb una molt bona passada. A partir de llavors relaxament dels escalencs segurament degut al resultat a favor clar i a la fred que s'ha incrementat al pujar una miqueta la intensitat de la Tramuntana, només s'han aproximat dues ocasions més a la porteria contrària. El Peralada per la seva banda ha aconseguit escurçar distàncies amb un magnífic gol que ha vingut després d'una gran jugada individual del seu nº19 que ha fet la passada de la mort a l'Arnau que ha finalitzat molt bé la jugada executant un espectacular xut de "primeres". La darrera oportunitat del partir encara l'han tingut els anxovers al darrer suspir de partit. Al minut sis ha entrat en Didac per en Joel.

En definitva, victòria merescuda però força dificultosa pels escalencs ja que a pesar de ser superiors al rival, fins que al tercer quart no han aconseguit posar dos gols de difèrencia en el marcador no hi havia res decidit. S'ha de remarcar que l'estat del terreny de joc ha influit negativament en el joc dels escalencs, no tant en els locals ja que hi estan acostumats i a part utilitzen més el joc en llarg. Per últim deixar constància que fins a dia d'avui només havia puntuat a Peralada el CF Esplais que havia empatat, molts pocs equips treuran quelcom de positiu del Municipal de Peralada.